Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήρθε στη ζωή με έναν και αποκλειστικό στόχο: να αφήσει ιστορία.... Στα 32 του χρόνια, ο Ελβετός μαέστρος έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτόν το στόχο και  έβαλε ένα ακόμη ακράδαντο αποδεικτικό στοιχείο που τον καθιερώνει στις συνειδήσεις όλων, ως τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών!

Η εβδομάδα της 29ης Ιουλίου είναι ιστορική, όχι μόνο για τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά για το ίδιο το άθλημα...

Ο αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς του τένις, συμπληρώνει 289 ολόκληρες εβδομάδες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης , καταρρίπτοντας ένα σπουδαίο ρεκόρ που κατείχε ο Πιτ Σάμπρας και έδειχνε αξεπέραστο, ειδικά από τη στιγμή που ο Ελβετός είχε να ανταγωνιστεί δύο μικρούς "θρύλους", τον Ράφαελ Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πέρα απ'τους Ράφα και Νόλε, ο Φέντερερ είχε να αντιμετωπίσει και τους αμφισβητίες που δεν πίστευαν ότι μπορεί να επιστρέψει στους Grand Slam τίτλους αλλά και στο Νο1 της ATP.

Γνωστός για τον μαχητικό του χαρακτήρα και την ατσαλινη θελησή του, ο Φέντερερ δούλεψε πολύ σκληρά τα δύο τελευταία χρόνια και η προσπάθεια αυτή επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, όταν ο άσος από τη Βασιλεία κατέκτησε τον τίτλο στο Wimbledon πριν από τρεις εβδομάδες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε τοποθετεί ο ίδιος χρονολογικά την αποχώρηση του από τα courts, δήλωσε με τον γνωστό του(απολαυστικό) τρόπο ότι..
  '' λένε πως έχω το πιο αρρωστημένο στυλ που η φύση έχει γεννήσει.. δεν μπορώ να σταματήσω, δεν έχω ακόμη αρχίσει.. ''

7 σχόλια:

  1. Αν παραμείνει εν δράση ένα χρόνο ακόμα θα προλάβω να τον αντιμετωπίσω. Με λίγες προπονήσεις θα έχω φτάσει στο επίπεδο του Ράφα.

    ΥΓ.
    Ποιου Ράφα μη ρωτάτε, Ράφα είναι κι ο Μπενίτεθ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ανάρτηση vlado....Συγκλονιστικός ημιτελικός την Παρασκευή αν και έκανε πάρα πολλά λάθη ο Ρότζερ...Αλλά όπως είπες στην αρχή έφτασε τα 32....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεδομένα τα πολλά λάθη από τον RF κόντρα στον Del Potro Θεόφιλε..Άλλωστε κανείς δεν υποστηρίζει πως ο ελβετός παρουσιάζει την τελειότητα που είχε το 2007..Παρόλα αυτά συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ο πιο ιδιοφυής αθλητής που έχουν δει ποτέ τα μάτια μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O πιο ιδιοφυής αθλητής τέννις που έχεις δει είμαι εγώ. Τώρα εκεί στη ξενιτιά που είσαι μάθε λίγο κ έλα να σε παίξω κ να σε σκίσω πάλι...

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω ότι εδώ στην ξενιτιά έμαθα λίγο..και νομίζω αν παίξουμε τώρα..θα είσαι το πιο ιδιοφυές ball boy που έχουν δει ποτέ τα μάτια μου..

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Ιδιοφυές ball boy νόμιζα πως ήταν ο ΣΤΑΠΕΝ. Δέχομαι την πρόκληση....

      Διαγραφή