Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Σαν σήμερα πριν 34 χρόνια...


Σαν σήμερα πριν 34 χρόνια...



Έρχεται στη ζωή ένα γνήσιο τέκνο της ευρύτερης περιοχής του ΙΚΑ Σερρών. Ο λόγος για τον Papyros ο οποίος από παιδική ηλικία θα έρθει σε επαφή και θα αναμειχθεί με την υπόλοιπη νέα γενιά της περιοχής.
Φτιαγμένος με τα συστατικά της πετυχημένης συνταγής που χρησιμοποιήθηκε για να παραχθεί η καλύτερη ίσως φουρνιά που γέννησε η περιοχή. Αναπόσπαστο κομμάτι της φουρνιάς εκείνης και αντιπροσωπευτικό της δείγμα, διαμάντι κατεργασμένο, επιδεικνύει από την παιδική ακόμη ηλικία τις αρετές που ακοπίαστα θα ακτινοβολεί και στο υπόλοιπο της ζωής του. Υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, ορισμός της τιμιότητας, αγαπητός πάντοτε από τον κοινωνικό του περίγυρο, ποτέ δεν θα δώσει τροφή για αρνητικά σχόλια.
Χαρακτήρας που δύσκολα θα εξωτερικεύσει τον ανθρώπινο πόνο, προσπαθεί με επιμέλεια εργάτριας μέλισσας να καλύψει τις αμυχές που θα του δημιουργήσουν οι δυσκολίες της ζωής, θέλοντας να διατηρήσει ατσαλάκωτη την αξιοπρέπεια του. Πρόσχαρος κατά τα άλλα και καλοπροαίρετος, δεν θα λείψει από καμία εκδήλωση της παιδικής και εφηβικής ζωής ακολουθώντας κοινή πορεία με τους ομήλικους του. Υποκινητής στις εφηβικές σκανδαλιές και πέτρα του σκανδάλου δεν θα υπάρξει, θα είναι όμως αναπόσπαστο μέλος αυτών, δεχόμενος πολλές φορές αδιαμαρτύρητα τις ίδιες ποινές και σηκώνοντας ίσο φορτίο με τους αρχιταραξίες.
Εισέρχεται επιτυχώς στο Μαθηματικό τμήμα του νησιού του Πυθαγόρα όπου θα περάσει σύντομο χρονικό διάστημα μακριά από τη φυσική του έδρα. Γρήγορα όμως οι ελκτικές δυνάμεις του πυρήνα της κοινωνικής του ζωής θα τον τραβήξουν στη φυσική του θέση. Έτσι, θα μοιραστεί λίγα ακόμη χρόνια ανεμελιάς και ευτυχίας με τους παιδικούς του φίλους για να εισέλθει αργότερα στις δυσκολίες και στα άγχη της πιο ώριμης ηλικίας.
Τέτοια χρόνια ευτυχισμένα και ανέμελα του ευχόμαστε να ζήσει και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερα για να σκορπίσει ακοπίαστα το φως των αρετών που ακτινοβολεί ασταμάτητα από την παιδική του ηλικία. Να ζήσεις φίλε μου και χρόνια πολλά, μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά (που είναι και πολλά)!

15 σχόλια:

  1. χρονια πολλα φιλε μου να ζησεις να τα εκατοστησες χαιρομαι πραγματικα που το κολουμπβρα μα θυμιζει τις γιοτρες των φιλων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι ακριβώς κλεό, ένας γνήσιος ικατζής,ίσως το καλύτερο μάτι στα μπιλάκια με διαφορά...χρόνια πολλά papyre να είσαι γερός και ευτυχισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΕΒΑΖΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΣ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΟΥΡΑ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΕΠΤΟ ΜΟΥΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εκπληκτικό κείμενο...
    Χρόνια πολλά Papyre να σαι καλά και ότι επιθυμείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχαριστω πολυ ολα τα ταλεντα του colubra για τισ ευχες τους.καλο μηνα και καλη πρωτομαγια σε ολους/ες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ω μέγα papyrus έτη πολλα σου εύχομαι,έτη ευτυχισμένα!παρακαλω colubreei προσκυνηστε το άτομο που ένωσε τον κόσμο με ένα του σχόλιο!βεβαια αυτο θα αναλυθεί αργότερα σε ειδική επική ανάρτηση!Φιλτατε papyrus και πάλι χρόνια πολλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χρονια πολλα papyrus και κυριως καλα ευχομαι..να τα εκατοστησεις να εισαι γερος δυνατος και μεχρι τα γεραματα με το ταιρι σου στην μπιριμπα(κλεομβροτος) να τρωτε ξυλο απο μενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πλακα πλακα καιρο εχουμε να ''πλακωθουμε'' στην μπιριμπα..πολυ θα ηθελα να δω ξανα την θρυλικη τετραδα papyrus(βαζει τα μπαλαντερ οπου να 'ναι),κλεομβροτος(αν υπηρχε στην μπιριμπα time violation θα αποβαλλοταν παντα),μπαμπας βλαντο(αν δεν εχει μπαλαντερ πεφτουν στο τραπεζι ολα τα καντηλια και οι χριστοπαναγιες)και βλαντο(απλα ο πιο αψογος μπιριμπαδορος που υπαρχει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Vlado συμφωνώ, θέλω κι εγώ μπιρίμπα, στους σχολιασμούς σου απλά respect γιατί σε σέβομαι ως δάσκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά papyros. Nα τα 100στήσεις κτλ αλλά μέχρι εκεί. "Γιατί είναι κάποια πράγματα που λέγονται κ κάποια που δεν λέγονται..." κ ΠΆΛΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΑΔΕΛΦΈ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά papyros να είσαι γερός και πάντα ευτυχισμένος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητέ πάπυρε συγνώμη για την καθυστέρηση...χρόνια πολλά γερός και δυνατός

    ΑπάντησηΔιαγραφή