Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Οι φίλοι μας τα ζώα!


Ο υπ' αριθμ. 2 ναζί, Χάινριχ Χίμλερ.
Είχα λίγες μέρες να κάνω ανάρτηση, ζητώ ταπεινά συγγνώμη που στέρησα από την αφεντιά σας τη συγγραφική μου παρουσία. Επιστρέφω με μία ανάρτηση εμπνευσμένη από τα περί ναζισμού τα οποία αναδύονται τις τελευταίες μέρες λόγω της εισόδου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή των Ελλήνων.
Διαβάστε προσεκτικά τις κάτωθι ατάκες:




«Απορώ πως μπορεί να ευχαριστιέστε πυροβολώντας ένα φτωχό ζώο που βόσκει αμέριμνο τη χλόη του δάσους. Αν το καλοεξετάσουμε, πρόκειται για καθαρή δολοφονία. Κάθε ζώο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ζήσει».
                                                                      Χάινριχ Χίμλερ

«Η τύχη του Ρώσου ή ενός Τσέχου δε με ενδιαφέρει καθόλου. Αδιαφορώ αν αυτά τα έθνη ευημερούν ή πεθαίνουν από την πείνα. Μ’ ενδιαφέρουν μόνο σαν σκλάβοι μας. Αν δέκα χιλιάδες Ρωσίδες πέσουν λιπόθυμες ή νεκρές σκάβοντας μια τάφρο, μου είναι εντελώς αδιάφορο, αρκεί ν’ ανοίξει η τάφρος. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς οι Γερμανοί είμαστε σκληροί ή άσπλαχνοι, απλώς ότι ξέρουμε να χρησιμοποιούμε αποδοτικά τα ζώα και τα ανθρώπινα ζώα».
Χάινριχ Χίμλερ





Η πρώτη ατάκα είχε αποδέκτη τον φυσιοθεραπευτή του Χίμλερ ο οποίος ήταν κυνηγός, ενώ η δεύτερη εκφωνήθηκε σε ομιλία του ίδιου στο Πόζεν*.



* Δημ. Καμπουράκης, Μια σταγόνα Ιστορία, τ. Β΄,  Εκδ. Πατάκη, Αθήνα 2004, σ. 202.

6 σχόλια: