Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

ΕΝΑ TΥΡΑΜΙΣΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Υλικά
Για 4-6 άτομα


Για τη κρέμα
600 γραμμάρια τυρί κρέμα
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγών
5 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
Κακάο άγλυκο




Για τη βάση..........
1 πακέτο σαβαγιάρ
250 ml καφέ εσπρέσσο
250 ml γάλα φρέσκο
80 ml κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας


Εκτέλεση

Για τη κρέμα
Στο κάδο του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύετε το τυρί, την άχνη, τους κρόκους και την βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Στη συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα της κρέμας ένα μπολ και το φυλάμε στο ψυγείο.

Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι. Ενσωματώστε σταδιακά την μαρέγκα στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας πάντα με απαλές κινήσεις.
Βάλτε την κρέμα ξανά στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.

Για τη βάση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το γάλα.
Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.

Σπάστε τα σε χοντρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια κρασιού ή σε ένα μεγάλο πυρέξ. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα, κρέμα και πάλι 1 σαβαγιάρ μουλιασμένο στο μείγμα του καφέ, σπασμένο σε κομμάτια, τέλος γεμίστε με κρέμα.

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πασπαλίστε με αρκετό άγλυκο με κακάο κοσκινισμένο ή ξύσμα κουβερτούρας.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά


ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ......................ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ!!!!!!!!

2 σχόλια: