Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ

Σήμερα λοιπόν θα πάμε όλοι(?) - πρέπει να πάμε- να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα
προκειμένου να ψηφίσουμε εκείνους που κατά την γνώμη μας θα βγάλουν την χώρα από την κρίση και θα μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο.(Αραγε το πιστεύει κανένας αυτό?)Διανύοντας πλέον τον 33ο χρόνο της ζωής μου και έχοντας συνειδητοποιήσει-ίσως καλύτερα από κάθε άλλη φορά-την ευθύνη που αποκτώ με το δικαίωμα της ψήφου μου θα πω οτι δεν με εκφράζει κανένας πλέον από όλους αυτούς που καθημερινά παρελαύνουν στα κανάλια και καμμία ιδεολογία δεν με καλύπτει στο έπακρο.Το να φτιάξω κόμμα είναι πρακτικά αδύνατο(θεωρητικά άμα θες είσαι και ο superman),το να ψηφίσω κάποιον για το χαβαλέ δεν μου βγαίνει,το να ψηφίσω μικρό κόμμα ναι,αλλά στην πολυφωνία δεν θα πάω πάλι σε εκλογές γιατί  τα συμφέροντα των ευρωπαίων "φίλων" μας θα απειληθούν?(ρωτάω, δεν γνωρίζω) οπότε σαν ένας ακόμα εγκλωβισμένος στο ''κόλπο",του οποίου εγκλωβισμένη είναι όλη   η γενιά μου θα πρέπει να πάω στο τάδε κόμμα γιατί "αυτός θα σε βολέψει,θα βοηθήσει να μπεις εκεί,θα κάνει αυτό κ.α."Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και ο πολιτισμός βασικό κριτήριο ψήφου είναι το βόλεμα και η ατομική εξασφάλιση και όχι η ποιότητα ζωής,οι ίσες ευκαιρίες για όλους,η δημόσια υγεία,το κράτος πρόνοιας...κλαιν μαιν ρε UKI θα μου πεις,δηλαδή δεν τα έζησες ή δεν τα ήξερες αυτά,τι θες να πεις τώρα,και συ στους βολεμένους είσαι..βολεμένος όμως δεν είναι κάποιος επειδή έχει δουλειά,έτσι το κάνανε να φαίνεται όλοι αυτοί που κυβερνούσαν την χώρα,είτε ο ένας είτε ο άλλος, που φρόντισαν να γεμίσει ανέργους ο τόπος όσο γέμιζαν αυτοί με φράγκα τους λογαριασμούς τους,δεν πρόκειται να αλλάξει από Δευτέρα κάτι ούτε στο άμεσο μέλλον,πάλι θα κυβερνάνε κάποιοι που θα λογοδοτούνε έξω,εγκλωβισμένοι στη χώρα μας είμαστε από ''δικούς" μας ανθρώπους.

6 σχόλια:

  1. Uki εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Γιωργάκης με τα λαμέ τα σπάει.... Αυτό για την πλάκα.
    Σοβαρά, τι να πω... Έχει απαξιωθεί τόσο πολύ το πολιτικό σύστημα της χώρας που πραγματικά ένας λογικός ανθρώπινος νους προσπαθεί να καταλάβει ποιος τον κοροϊδεύει λιγότερο για να τον ψηφίσει.
    Πολιτική πεποίθηση δημοσίως δεν θα εκφράσω, πάντως θα βάλω το χέρι στην καρδιά και θα ψηφίσω αυτό που θεωρώ καλύτερο για τον τόπο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια αναρτηση Uki αν και αρκετα απαισιοδοξη..ως αισιοδοξος ανθρωπος λοιπον το μονο που δηλωνω ειναι οτι ''κινουμαι παντα αντιθετα σε σχεση με τις μαζες, εχω βγαλει απο τα ματια μου τις γαζες''..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω φίλε λέω πως είτε τους ψηφίσεις και πάλι βγουν αυτοί τα μέτρα θα είναι ακόμα πιο σκληρά θα υπάρχει φτώχεια αδικία θα χρεοκοπήσουν και άλλα καταστήματά και πάει λέγοντας,αν πάλι δεν τους ψηφίσουμε θα βγούμε απο το ευρώ θα χρεοκοπήσουμε θα υπάρχει φτώχεια θα χρεοκοπήσουν καταστήματα και πάει λέγοντας, διάβαζα εχθές για τον ΣΟΙΜΠΛΕ να με απειλεί λέγοντας πως αν δεν ψηφίσω τα δυο μεγάλα κόμματα θα υπάρξουν συνέπειες για την χώρα μου. Νευρίασα και έλεγα πως την Κυριακη με την ψήφο μου θα τους απαντήσω όλους αυτούς, αργότερα ομως κατάλαβα πως σαν να καθοδηγούν την ψήφο μου και να μου δίνουν την ψευδαίσθηση της επιλογής,σαν αν ακούω πάλι τον ΠΑΓΚΑΛΟ να μου λέει "..τι φωνάζεις? εσύ το επέλεξες αυτό με την ψήφο σου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπρος γκρεμος και πισω ρεμα λοιπον..συμφωνω με telis..το ρεμα μας επνιξε..θα δοκιμασω γκρεμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα είναι οτι και σήμερα μια μέρα μετά τις εκλογές και πάλι αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι...
    άρα ούτε το ρέμα ούτε ο γκρεμός είναι η λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ισως να αφηναν στην ακρη τα προσωπικα τους συμφεροντα και να βλεπαμε ενα ρεμα να ξεχυνεται ορμητικα προς τον γκρεμο? Οποιος δεν θα ειναι συνεργασιμος μηπως πρεπει να περιθωριοποιηθει? Υποθετικες σκεψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή