Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

κωλοτουμπες

Μας ειχαν πεισει οτι ενας δρομος υπαρχει..οτι δεν υπαρχει το παραμικρο περιθωριο αποκλισης απο τον ''στοχο''..αφου ακουσα λοιπον αυτες τις μερες οτι  ο τσιπρας δεν θελει να κυβερνησει,ειναι επικινδυνος ακραιος εξτρεμιστης και οτι οδηγει τη χωρα στο χαος, τυχαια ειδα μπροστα μου αυτο..μια ειδηση που δεν επαιξε σε κανενα καναλι της τηλεορασης..τα συμπερασματα δικα σας..επιμενω..μην τρωτε παραμυθι..αν βγουμε απο το ευρω , θα βγουνε και οι αλλοι..οταν λεω οι αλλοι εννοω ολοι..και οταν λεω ολοι εννοω ΟΛΟΙ..

12 σχόλια:

  1. Τελικα δεν ξέρω ποιος δουλεύει ποιον !ΑΝ αυτο ισχύει μιλάμε για εσχάτη προδοσία εκ μέρους πρασινων-μπλε παρατάξεων και ολική υποταγή άνευ όρων!ΑΝ όμως ισχύει επαναλαμβάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειμαι απολυτος..αλλωστε οποιος βασιμα επιχειρηματολογησει υπερ μιας λογικης λυσης(ειτε τον λενε καμενο, ειτε σαμαρα, ειτε φερναντο σαντος),ειμαι προθυμος να τον ακολουθησω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά να μας βγάλουν απο την Ευρώπη και την ΟΝΕ δεν ΠΑΙΖΕΙ....γιατί πολύ απλά όπως ξέρετε όλοι σας αν πέσουμε εμείς,πέφτουνε με τη σειρά Πορτογαλλία,Ιρλανδία,Ιταλία,Βέλγιο,Γαλλία και ακολουθούν οι υπόλοιποι...Θα στήσουν κώλο οι Ευρωπαίοι προκειμένου να μην καταστραφούμε και όχι φυσικά επειδή μας αγαπάνε....
    Το μεγάλο θέμα είναι αν μας χρειάζεται το μνημόνιο...και αν εξαιρέσουμε τα άθλια οικονομικά μέτρα που πρέπει να αποσυρθούν άμεσα πρέπει να καταλάβουμε οτι πολλά πράγματα που μας επιβάλλονται μέσω μνημονίου ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ...
    Και πρέπει να γίνουν γιατί εμείς εδώ και 30 χρόνια δεν μπορέσαμε να τα κάνουμε....Λόγω τεράστιου και κομματικού κρατικού τομέα και λόγω των γελοίων υποκειμένων και των αυλών τους που μας κυβερνούσαν....
    Γι αυτό χρειαζόμαστε κάποιον φιλοευρωπαιστή (γιατί έξω απο την Ευρώπη ούτε να το φανταστώ)με υψηλό όμως το αίσθημα κοινωνικής πολιτικής....
    Άντε βρείτε τον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρω οτι δεν είναι πολιτικό το blog αλλά με αφορμή την ανάρτηση του vlado ορισμένες σκέψεις που συνάδουν απλώς με τη λογική:
    1) Ο Σαμαράς έθεσε σαν διακύβευμα των εκλογών την αυτοδυναμία και είπε ότι θα γίνουν επαναληπτικές αν δεν την πάρει. Γιατί να μην ισχύει το ίδιο για τον Τσίπρα; Η χώρα είναι ακυβέρνητη εδώ και 6 μήνες με τον Παπαδήμο (για να μην πω εδω και δυο χρονια) και ο κρατικός μηχανισμός έχει καταρρεύσει. Ποιά επείγουσα κατάσταση θα καταστρέψει τη χώρα σε ένα μήνα; Οι δε εκβιασμοί της Ευρώπης και του μιντιακού κατεστημένου στην χώρα μόνο γέλιο προκαλούν. Από την ευρώπη και αμερική υπάρχουν τελείως αντιφατικά μηνύματα για την κατάσταση στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
    2)Οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό την πολιτική πραγματικότητα. Γιατί ο Τσίπρας να πει ναι σε κυβέρνηση έστω και με την ανοχή του μέχρι το 2014!!!!, όταν μπορεί να γίνουν επαναληπτικές και μπορεί να βγεί πρώτο κόμμα σχηματίζοντας κυβέρνηση κεντροαριστεράς;Δηλαδή τα δικά μας δικά μας και τα δικά σου δικά μας…Και ποιά κυβέρνηση να σχημάτιζε ο ανθρωπος με 50 βουλευτές;;δηλαδή με τέτοια επιχειρήματα τον γελοιοποιούμε ή αυτογελοιοποιούνται;;;
    3) Που βρίκσεται η αξιοπιστία Σαμαρά και Βενιζέλου όταν την Κυριακή των εκλογών μιλούσαν για κυβέρνηση συνεργασίας, μετέπειτα για οικουμενική και τώρα για κυβέρνηση πλειοψηφίας με ψήφο ανοχής!!!Εδώ δοκιμάζεται η λογική μας. Εκτός και αν ζητούμενο για τον ΑΣ είναι να μην γίνουν επαναληπτικές, βγει δεύτερο κόμμα η ΝΔ και φύγει ο ίδιος από την καρέκλα. Ή μήπως πιέζεται από τους βουλευτές του που πιθανολογούν οτι θα χαθούν οι μισές έδρες σε περίπτωση νίκης ΣΥΡΙΖΑ;Δεν μιλάω αντίστοιχα για το Βενιζέλο, ο ίδιος δήλωσε οτι διαλύθηκε το κόμμα του επειδή σάπισε.
    3) Το πρόγραμμα του Σύριζα είναι αχταρμάς, για να μην πω σκορποχώρι. Έχουν τόσο πολύ μπερδευτεί οι φράξιες και συνιστώσες που προτείνονται εντελώς αμφιλεγόμενες πολιτικές χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό και στόχο. Αγκάθι δε για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μακροοικονομική αντίληψή του για την κατάσταση στην χώρα και το τραπεζικό σύστημα (κρατικοποιήσεις). Επιμένω όμως αν και δεν τον στηρίζω οτι πρέπει η αριστερά να ρθεί στην εξουσία.. Γιατί μας έχουν πρήξει τόσα χρόνια το κεφάλι και χρειάζεται να απομυθοποιηθούν τα οράματά της. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να έχουν την ανοχή της κοινωνίας. Και απ την άλλη η κεντροδεξιά να αλλάξει πολιτική φυσιογνωμία και να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της, με άλλη αφήγηση και νέα ιδεολογική πλατφόρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Manifesto διακρίνω σύντροφε...αλλά οφείλω να ομολογήσω οτι είναι ορθό πολιτικά...
    Μια μικρή ένσταση που στην ουσία είναι συμφωνία.Κλείνεις λέγοντας οτι πρέπει η αριστερά να έρθει στην εξουσία γιατι θα διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση στη χώρα...Μάλιστα....αυτό απο που το συμπεραίνουμε????Απο τη διαπίστωση οτι οι άλλοι μας κατέστρεψαν τόσα χρόνια ή απο το πρόγραμμα αχταρμά όπως δικαίως το αποκάλεσες?????Και να σου πω την αλήθεια δεν έχω καμιά διάθεση να απομυθοποιηθούν οράματα στην καμπούρα μου....μα καμία όμως.....
    Όσο για την ιδεολογική πλατφόρμα της δεξιάς δεν μ'απασχολεί καθόλου...όσο ο δεύτερος θλιβερός ολίγιστος θα βρίσκεται στο τιμόνι της τα ποσοστά της ΠΟΛ.ΑΝ είναι κοντά....
    Ο ηγέτης λείπει απο την Ελλάδα,αυτός που θα μας εμπνεύσει και θα μας γεμίσει σιγουριά και ελπίδα ανεξάρτητα σε πιο πολιτικό χώρο ανήκει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλύτερη διαχείριση της εξουσίας συμπίπτει με την κοινωνική ανοχή, με την ευκαιρία που θέλει να τους δώσει ο κόσμος.
      Εμένα πάλι με ενδιαφέρει η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, η ανανέωση πολιτικού δυναμικού, η δημιουργία πολιτικού κεφαλαίου. Και κυρίως μια πολιτική που θα χει στίγμα, αλήθεια, ντομπροσύνη, ανθρωπισμό και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες, την οικονομική πραγματικότητα, τα ρεύματα σκέψης.
      Δεν είναι μόνο θέμα ηγέτη. Πρέπει να τελειώνουν τα αρχηγοκεντρικά κόμματα. Παρατήρησε τα μετριότατα στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συναγωνίζονται σε υστερία και μηδενικά επιχειρήματα αυτές τις ημέρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδόξως μιλάει με περισσότερη λογική και ρεαλισμό στο θέμα της καταγγελίας όρων μνημονίου. Οι άλλοι έχουν χάσει την αξιοπιστία τους εδώ και καιρό.

      Διαγραφή
    2. Αγαπημένε μου Αλέκο φυσικά και είναι θέμα ηγέτη...μόνο ηγέτη.....και αυτό δεν μου το βγάζεις απο το μυαλό....

      Διαγραφή
  6. Συμφωνω με πολλα απο αυτα που ειπωθηκαν απο aleko και θεοφιλο..ευκαιριες το πασοκ και η ΝΔ πηραν αρκετες..απλα θα δωσω μια ευκαιρια σε τσιπρα..ισως και για να διαπιστωσω αν οι της αριστερας ειναι τελικα και αυτοι τζαμπα μαγκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαφωνω με τον θεοφιλο οσον αφορα την καταστροφολογια.. ''τα πειραματα στην καμπουρα μας'' εχω την εντυπωση οτι συντελεστηκαν ηδη.. εχω διαβασει αναλυτικα τα προγραμματα αρκετων κομματων..δεν με απασχολει να επαναπροσδιορισει την ταυτοτητα της η κεντροδεξια και η κεντροαριστερα..με απασχολει το restart ενος κρατους δικαιου με αναπτυξιακους στοχους..και αυτο γινεται μονο αν καθαρισεις τα virus που εγκατασταθηκαν στο σκληρο δισκο..θα επιλεξω λοιπον απολυτο format..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλιστα...
    Τώρα βρήκα χρόνο και διάβασα την άποψη των φίλων μου.
    Ομολογώ ότι ο Αλέκος μιλάει καλά. Θα πω μάλιστα ότι εκπλήσσομαι που συμφωνώ σχεδόν με το 100% των όσων ανέφερε. Κι αυτό γιατί στις περισσότερες παρελθοντικές συζητήσεις μας υπήρχε, συχνότατα, διάσταση απόψεων. Γενεσιουργός αιτία της σύγκλισης (αν όχι ταύτισης) των απόψεων μας, πιστεύω πως είναι οι καταστροφικές πολιτικές των μεγάλων κυρίως κομμάτων.
    Θα αδικούσα και τον Αλέκο και τον εαυτό μου αν πιανόμουν από ελάχιστες μικρολεπτομέρειες στις οποίες ψιλοδιαφωνώ για να αντικρούσω. Οπότε συμφωνώ.
    Πολύ ώριμη αντιμετώπιση και αξιολόγηση της πολιτικής πραγματικότητας, γενναία παραδοχή πολιτικών λαθών. Γενικώς το κείμενο του αντικατοπτρίζει με σαφήνεια την αληθινή εικόνα των καιρών.
    Διαφωνώ με τα λεγόμενα του φίλου Θεόφιλου σχετικά με "τα πειράματα στην καμπούρα μας" διότι ακριβώς το ίδιο και μάλλον χειρότερα έκαναν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα.
    Έχω να κάνω όμως μία ερώτηση της οποίας η απάντηση είναι τεράστιας σημασίας για την πλήρη κατανόηση του κειμένου του Αλέκου. Εννοείται πως αν θέλει απαντά. Η ερώτηση μου είναι η εξής:
    Στην περίπτωση που αναλάβει κάποιος ΑΛΛΟΣ (ευκόλως εννοούμενος) την διακυβέρνηση της ΝΔ, τι ισχύει ακριβώς; Ισχύει η ίδια επίκριση προηγούμενων πολιτικών ή όχι; Πρόκειται για μία στάση απέναντι σε μια γενικότερη πολιτική συμπεριφορά ή για μία στάση απέναντι στις επιλογές συγκεκριμένου προσώπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επί τη ευκαιρία, Αλέκο να σε συγχαρώ για την τηλεοπτική σου εμφάνιση! Πρόλαβα μόνο το τελευταίο τέταρτο και δεν μπορώ να αξιολογήσω το περιεχόμενο των όσων είπες, εντούτοις μου άρεσε ο ρητορικός λόγος και η παρουσία σου! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή