Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Σκεψεις για τον θρυλικο ΣΤΑΠΕΝ

παρατηρω με αδιαφορια μπορω να πω την διαμαχη των περιοχων εδω και μερες στον συγκεκριμενο ιστοτοπο..με ενα ''ενωτικο'' λοιπον πνευμα θελω να υπενθυμισω οτι ολοι ειμαστε τυχεροι που στην διαδρομη χιλιαδων χρονων της ιστοριας καταφεραμε να γνωρισουμε μια μεγαλη προσωπικοτητα...αληθεια, ποσες πιθανοτητες ειχαμε να συναντηθουμε με τον Μεγα Αλεξανδρο,τον Ιησου τον Ναζωραιο,τον Ναπολεοντα τον Βοναπαρτη,τον Roger Federer, τον ΣΤΑΜΠΕΝ ? ..Μπορει απο τους προαναφερθεντες  να ειχαμε την τιμη να ερθουμε σε επαφη μονο με τον τελευταιο αλλα και αυτο ειναι αρκετο..γιναμε μαρτυρες σε live εκδοση της πραγματικης ιστοριας του δικου μας ''Benjamin  Button''..του ανθρωπου που απλα αρνειται να οδηγηθει προς τα γηρατεια...παντα γελαστος,''ιδιοφυης'',εναλλακτικα σχιζοφρενης,μια συγχρονη μορφη αρτιστα...η ιστορια  σιγουρα θα κρατησει χωρο για το ονομα του...ολοι εμεις απλα καναμε τροπο ζωης τη δικη του φραση... ''γιατι οι αλλοι δυο ποιοι ειναι?''...

9 σχόλια:

  1. Αγαπητέ vlado το άρθρο σου με άγγιξε βαθύτατα....είχα σκοπό να κάνω προβοκατόρικη ανάρτηση αλλά πραγματικά νιώθω συγκλονισμένος(θα την κάνω αύριο τελικά).
    Ποτέ μου δε είχα σκεφτεί τον πλάτανο της παρέας μας στη διάσταση που εσύ τον τοποθέτησες.....Το μεγαλείο του ως εκ θαύματος απογυμνώθηκε μπροστά στα μάτια μου.
    Προσπάθησα ομολογώ τις προηγούμενες μέρες και κύριως θέτοντας τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα ως πρωταγωνιστή στα κουίζ μου να τον βάλω στο προσκήνιο εκεί όπου πραγματικά ανήκει....αλλά μάταια...η κοινωνία του colubra ήθελε ένα ηχηρό χαστούκι προκειμένου να αντιληφθεί το μέγεθος του τεράστιου αυτού ανδρός που μας συντροφεύει εδώ και χρόνια.....
    Περιμένω με αγωνία τα σχόλια των συναγωνιστών μου....
    Και πάλι συγχαρητήρια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητε Θεοφιλε ο πλατανος οπως ευστοχα τον αποκαλεσες δεν ταιριαζει για πρωταγωνιστης στα κουιζ που εθεσες...γιατι απλα...ειναι το ιδιο το κουιζ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι κ γω τον αγαπάω, αλλά κ αυτός μ΄αγαπάει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλιστα...Η ανάρτηση αυτή έγινε εν μέσω βομβαρδισμού του Περλ Χάρμπορ(Alpha), οπότε και η καθυστέρηση. Ζητώ συγγνώμη.

    Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του αγαπητού Vlado, σοφά τα λόγια του και δίκαια η τοποθέτηση του Στάπεν (μου βγάζει κάτι το χιτλερικό, "φον Στάπεν") δίπλα στις μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας. Πιστεύω όμως πως όσοι γνώρισαν αυτές τις προσωπικότητες θα έδιναν τα πάντα (αν μπορούσαν) για να γεννηθούν στην εποχή μας και να γνωρίσουν τον Στάπεν. Και ευθύς αμέσως θα εξηγήσω τι εννοώ:
    - Αν γνωρίζαμε τον Μέγα είναι πολύ πιθανό να κατέληγε το κουφάρι μας σαπισμένο σε καμιά γωνιά της Ασίας. Ίσως μας έτρωγε κι ο ίδιος ο Μέγας όπως τον Κλείτο και τον Παρμενίωνα.
    - Αν γνωρίζαμε τον Χριστό ή θα τον περνούσαμε για τον τρελό του χωριού ή θα τον σταυρώναμε και θα είχαμε εξοικονομήσει μια αιωνιότητα στα καζάνια της κολάσεως.
    - Αν γνωρίζαμε το Ναπολέοντα θα μας έσερνε ως την παγωμένη Ρωσία για να ικανοποιήσει την ατέρμονη ματαιοδοξία του. Μάλλον θα καταλήγαμε παγωμένοι, ανυπόδητοι, αξύριστοι και μελανιασμένοι να ατενίζουμε τον θάνατο με το χαμόγελου του τρελού στα χείλη. Και τους Ρώσους να περνούν ένας-ένας και να φτύνουν το πτώμα μας.
    - Ο Roger Federer δεν μου λέει κάτι, αισθάνομαι θεσπέσια ως Κλεόμβροτος και νομίζω ότι είναι άτυχος που δεν με γνωρίζει.

    Μα δεν είναι πραγματική ευλογία να συναναστρέφεσαι με άτομα σαν τον Στάπεν και να νιώθεις να σε πλημμυρίζει η απέραντη αγάπη του; Και θα κλείσω εδώ για να σας αφήσω να σας βασανίσει γλυκά αυτή η σκέψη. Αυτοσχεδιάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πανεμορφη τοποθετηση και σωστες σκεψεις..μοναδικο ατοπημα η απαξιωση που διεκρινα στο προσωπο του RF..το ποιος ειναι ο Roger Federer φιλε Ανδρεα θα το αναλυσω συντομα εκτενως και εμπεριστατωμενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ήμουν μοναχός σε μοναστήρι θα προτιμούσα να με λες Ιερώνυμο, μα τώρα που είμαι blogger προτιμώ να με αποκαλείς Κλεόμβροτο, αδελφέ Vlado.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΓΕ ΦΙΛΕ VLADO , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΘΕΣΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΠΕΝ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΩΣ Η ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ!! ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΩΘΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ ΠΛΗΡΩΣ,ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΘΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΗΤΑΝ,ΜΕΤΑ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ!"ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλά αληθινός μέσα στο φανταστικό του κόσμου φίλε VLADO. Είναι κάποια πράγματα που λέγονται κ κάποια που δεν λέγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή