Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Προσέξτε μην κάνετε καμιά ...

"Ο μαλακίαν διαπραξάμενος, τεσσαράκοντα ημέρας επιτιμάται, ξηροφαγία διαιτώμενος, και μετανοίας εκάστης ποιών εκατό".
                                                                             (Κανών Περί μαλακίας του [Ψεύδο-] Νηστευτή)


Δεν το λέω εγώ, ο κανών το λέει. Κανονικά δηλαδή, η ποινή για έναν αυνανισμό είναι 40 μέρες ξηροφαγία (μόνο φυτικά προϊόντα, όχι λάδι) και 100 μετάνοιες τη μέρα. Βεβαίως κύριοι, αλλά και κυρίες! Να ξέρετε πως από τα κηρύγματα του Αποστόλου Παύλου ακόμη, ο αυνανισμός συγκαταλέγονταν στα σπουδαιότερα σαρκικά αμαρτήματα που επέσυραν την αυστηρότερη όλων των ποινών, τη μεταθανάτια τιμωρία! Στο πυρ το εξώτερο μαζί με τους υπόλοιπους πόρνους, μοιχούς ή ομοφυλόφιλους και ο κάμνων ή η κάμνουσα τη μαλακίαν... Γι' αυτό προσέξτε!
Και να ' ταν μόνο αυτό... Οι εφηβικοί φόβοι και φοβίες κάθε ανδρός περί τύφλωσης και λοιπών παθημάτων δυστυχώς επιβεβαιώνονται διά στόματος Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου:
" ... προξενεί και ζημίαν εις το σώμα και εις την υγείαν του σώματος, διά τι καθώς όλοι κοινώς λέγουσιν (εδώ σας παραπέμπω στο σχετικό περί λογικής σχόλιο), οι τε παλαιοί και νεώτεροι ιατροί, οι μαλακοί είναι άθλιοι και ελεεινοί, διά τι κιτρινίζουσι, αδυνατεί ο στόμαχος των και να χωνεύσουν δεν ημπορούν, ασθενεί η όρασις των οφθαλμών τους, χάνουσι την φωνήν, χάνουσι την ευφυία και οξύτητα του νοός, χάνουσι την μνήμην, χάνουσι τον ύπνον, με κάποια ταραχώδη ενύπνια, τρέμει το σώμα των, χάνουσιν όλην την ανδρείαν του σώματος και της ψυχής και γίνονται άνανδροι ωσάν γυναίκες, ακολουθεί εις αυτούς η αποπληξία, ήτοι ο ταμπλάς (εννοεί το εγκεφαλικό) (........) και τέλος πάντων γηράσκουσιν ογλίγωρα και αποθνήσκουσι κακώς".
Έτσι για να μην έχετε καμία ελπίδα για μακροζωία κύριοι και κυρίες. Τα χρόνια πολλά και ευτυχισμένα ξεχάστε τα!
Κι αν δε με πιστεύετε διαβάστε Γιώργος Καούρας, Τα ερωτικά εγκλήματα στο Βυζάντιο και οι τιμωρίες τους.

10 σχόλια:

  1. ΚΛΕΟ ΕΓΩ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ,ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΟ ΣΠΟΡ ΚΥΡΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o κάμνων ή η κάμνουσα τη μαλακίαν δεν παθαίνει τίποτα. το αντίθετο θα έλεγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όμως αυτά πίστευαν και κήρρυταν κάποτε... Έγώ ξέρω ότι τον κάμνοντα τη μαλακίαν πολλοί εμίσησαν, τη μαλακία όμως ουδείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγώ μέχρι πρότινος φοβόμουν,μην κάποια στιγμή στερέψει η άντληση υγρών από το πηγάδι,μέχρι που ο συναγωνιστής telis με διαβεβαίωσε για το αντίθετο.Για τα παραπάνω βεβαιώνω ο ίδιος ότι δεν ισχύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως έλεγε και ο μέγιστος άσσος στα γκιλάκια και στα μπάζ της πλατείας του ΙΚΑ .....ΚΛΕΑΝΘΗΣ.... ''κόβεται αυτή η γλύκα...''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα σε παρακαλούσα Θεόφιλε να μη χρησιμοποιείς λέξεις (IKA) που μπορούν να σπείρουν διχόνοια κ να οδηγήσουν στη ρήξη ανάμεσα στα μέλη του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει λογοκρισία σε αυτό το μπλογκ και κανείς δεν απαγορεύει κάτι σε κανέναν. Για να μη διαγράψω allis το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπόσχομαι να είμαι πιο προσεκτικός τις επόμενες φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέτοιες κουβέντες όμως μπορούν να ξεσηκώσουν θύελλες αντιδράσεων από φανατικούς, πιστούς οπαδούς της ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΣΤΟΥΝΔΙΑΣ κ τότε θα έχετε πρόβλημα εσείς κ οι ομοίοι σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή