Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Συνταγή της ημέρας


ΜΠΟΛΟΝΕΖ                  by telis

ΥΛΙΚΑ:
Ø  Άκρες από φιλέτο(κομμένο σε ζάρια ή ζουλιεν)
Ø  Κρεμμυδάκι φρέσκο
Ø  1σκ σκόρδο
Ø  Σάλτσα Ναπολι ή ντομάτα κονκασε ή πελτέ αν δεν έχουμε Ναπολι
Ø  1 φύλλο δάφνη
Ø  Μπαχάρι
Ø  Κανέλλα
Ø  1 μπουκε γαρνι(αρωματικά φυτα πχ.πράσο,σέλινο,καρότο,δάφνη,μαιντανό όπου στο τέλος το αφαιρούμε)
Ø  Αλατοπίπερο
Ø  ½ ποτηρι κρασι λευκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο με το κρέας ώστε να θωρακίσει και  το αλατοπιπερόνουμε,σβήνουμε με το κρασί.Στη συνεχεία προσθέτουμε την σάλτσα,κανέλλα,μπαχάρι και ένα φύλλο δάφνης,μπουκε γαρνι,λίγο νεράκι,σκαπάζουμε και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

4 σχόλια:

  1. ΜΜΜ ...ενδιαφέρουσα συνταγή.Αν μπορεί ο καλλιτέχνης να μας πει που πωλειται αυτη η σάλτσα Νάπολι γιατι νομιζω οτι εκει κρυβεται το μυστικο της.
    Εξαιρτική επισης και η παρουσίαση του πιάτου αν και μεσα σε ολα τα φυλετακια ξεχωριζει ενα σκουροχρωμο που με βαζει σε υποψιες...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα!μην φοβάσαι μπορείς να το φας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυριο θα σας δείξω πως μπορούμε να κάνουμε και σάλτσα ΝΑΠΟΛΙ γιατί όντως έχει διάφορα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμ... Έτσι, έτσι.. Ωραία πράματα!
    Κι αν δεν έχουμε Νάπολι βάζουμε Πεσκάρα βρε αδερφέ... Τσιταντέλα, Γιούβε κλπ. Πάρε το στοίχημα και διάλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή