Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αφιέρωμα: σαν σήμερα πριν 34 χρόνια

20 Απριλίου 1978. Γεννιέται στην Ιστουνδία (πυκνοκατοικημένη περιοχή των Σερρών των φτωχότερων κυρίως τάξεων) μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της πόλης.
Πρόκειται για τον Αντώνιο Κορνιοτάδε ο οποίος θα γίνει ευρέως γνωστός με το προσωνύμιο Κάο. Γόνος μεσοαστικής οικογένειας, γρήγορα θα δώσει "δείγματα γραφής" στους δασκάλους του αλλά και στους συμμαθητές του. Οι μεν θα τον κατακεραυνώσουν, οι δε θα τον αποθεώσουν. Κατά τους χρόνους της εφηβικής του ηλικίας ανακαλύπτει το άσβεστο πάθος του για τη θρησκεία που ονομάζεται ΠΑΟΚ και θα δοθεί σ' αυτήν ολοκληρωτικά. Τα σημάδια του πάθους αυτού θα μείνουν ανεξίτηλα στην ψυχή και στο σώμα του και πιο συγκεκριμένα στο μέρος της καρδιάς όπου θα χαράξει το σύμβολο της πίστης του, τον δικέφαλο αετό. Στρυφνός και απότομος πολλές φορές, γλυκός και αγνός συνάμα. Ευθύς και τραχύς συχνάκις, ειλικρινής όμως και με αφοπλιστικό χιούμορ. Κάποιο παιχνίδι της μοίρας θα τον οδηγήσει στη λεβεντογέννα Κρήτη απ' όπου και οι ρίζες του. Θα παραμείνει κάποια χρόνια εκεί εργαζόμενος σκληρά, γρήγορα όμως η νοσταλγία για την πατρίδα θα τον πείσει να πάρει το δρόμο του γυρισμού. Πίσω στα πάτρια εδάφη, η μοίρα του επιφυλάσσει μεγαλύτερα βάσανα. Σκληρή εργασία, πολλές ώρες δουλειάς και πολύς αλλά τίμιος ο ιδρώτας του. Παρ' όλες τις δυσκολίες δείχνει τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και πεισματικά κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα προς τα μπρος. Ο χρόνος δείχνει να είναι με το μέρος του και του φέρεται με επιείκεια. Έτσι, παρ' όλες τις κακουχίες ο Κάο φαίνεται αγέραστος. Κατάμαυρο πυκνό μαλλί και πλατύ χαμόγελο στα χείλη. Χαμόγελο που εμείς οι φίλοι του του ευχόμαστε να κρατήσει παντοτινά και μεγάλος να γίνει με άσπρα μαλλιά! Της γνώσης το φως σίγουρα δεν θα το σκορπίσει, ούτε θα λένε όλοι "να ένας σοφός", σίγουρα όμως όσοι τον γνωρίσουν, θα γνωρίσουν και το μεγαλείο της ψυχής του. Αντώνη, χρόνια πολλά!

6 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά Καο. Και η Πόπη Τσαπανίδου έχει σήμερα γενέθλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάο αδελφέ μου χρόνια σου πολλά.Περιμένω κάποια στιγμή να μου χαρίσεις,όπως μου έχεις υποσχεθεί,λίγα από τα πλούσια τριχοθυλάκιά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καο πολύχρονος.....α και κάτι ακόμα....ακόμα να ξεκολλήσω....Να σαι γερός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρόνια πολλά φίλε θα τα πούμε και από κοντά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΓΑΛΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή