Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Επιστολή εις την κόλασιν


Απετέλεσες το δεύτερον κατά σειράν όχημα ιδιωτικής μου χρήσεως...


Εις Θεός ξεύρει πόσα δεινά μοι προξένησες! Εις Θεός ξεύρει πόσα βάσανα υπέστην εκ δικής σου υπαιτιότητος! Ως έτερος Προμηθεύς δεσμώτης υπέμεινα μύριους πόνους και σθεναγμούς καθώς μοι κατεσπάραζες το ήπαρ κατ’ εξακολούθησιν. Ουδέποτε ηδυνήθην να πληρώσω τας υπερβολικάς σου ορέξεις. Ουδέποτε ικανοποιήθης. Καύσιμον επλήρωνα, καύσιμον απαιτούσες. Ελαστικά δε επίσωτρα πολλάκις μοι εγύρεψες. Ακρόμπαρον φθαρμένον τι ήλλαξα σοι, ακρόμπαρον εφθάρη. Κατέστης δε για μένα εις σατράπης, εις πλεονέκτης τύραννος, εις βραχνάς. Δεν δύναμαι να λησμονήσω την στιγμήν που επληροφορήθην το κάκιστον εκείνο μαντάτο:
- Φίλε έχει κάψει εγκέφαλο!
Εις Θεός ξεύρει πόσην δυσφορίαν μοι έφερε η στενάχωρη ταύτη είδησις. Εγκέφαλος εμπιμπράμενος σημαίνει μεταμόσχευσις, σκέφθηκα. Μεταμόσχευσις άνευ χρήματος δεν δύναται να υπάρξει.
- Και πόσο κάνει καινούριος; Ρώτησα.
- Γύρω στα 1200, απεκρίθη ο δόκτωρ.
 Αδύνατον! μορμύρισα. Μοι ερχόταν αποπληξία (εγκεφαλικό).
- Μεταχειρισμένο θα βρούμε;
- Θα βρούμε αλλά δεν ξέρω πότε.
- Λεφτά;
- Γύρω στα 350 να υπολογίζεις.
Εν τοιαύτη περιπτώσει, σκέφθηκα, 350 ευρωπαϊκά τραπεζογραμμάτια είναι ολίγα συγκρινόμενα με τα 1200.
- Εντάξει, βάλε μεταχειρισμένο. Πότε θα είναι έτοιμο; Παρασκευή γίνεται; Το χρειάζομαι.
Δεν ημπορούσα ο δύστυχος να εκμυστηρευτώ εις τον δόκτωρα τας ερωτικάς μου επιθυμίας. Διότι σχέδιον υπήρχε τι ως προς την επικείμενον αναχώρησιν μου προς την συμπρωτεύουσαν, διά να περάσω ολίγας στιγμάς ευτυχίας μετά της νέο-αλωθήσης και περικαλλούς νεάνιδος, εκ Τρικάλων ορμώμενης, φοιτούσα δε εις το Τεχνικόν Επαγγελματικόν Ίδρυμα Διοίκησιν Επιχειρήσεων (εάν καλώς ενθυμούμαι). Βασιλικήν το όνομα, τον έρωτα δε πολύ βαρύν δεν ήξευρα αν επήρε.
- Ε κάτσε ρε φίλε, άντρα θέλω τώρα τον θέλω… Να δούμε αν υπάρχει, πότε θα μας τον στείλουν… Μια στιγμή να πάρω τηλέφωνο.
Τις ξεύρει πόσο διήρκησε τούτο το τηλεφώνημα. Αιών μοι εφάνη, ασχέτως της πραγματικής του διαρκείας.
- Φίλε εντάξει. Εγκέφαλος υπάρχει, το αυτοκίνητο μέσα στην επόμενη βδομάδα θα το ‘χεις.
- Μα εγώ το χρειάζομαι Παρασκευή…
- Κι εγώ θέλω την Αντριάνα Σκλεναρίκοβα..!
Καλλονή απλησίαστος η μεν, καλλονή απλησίαστος και η δε, σκέφθηκα. Διότι δίχως όχημα, απλησίαστος κατέστη και η Βασιλική.
Μεθ’ εκείνης της στιγμής βαθιά σε εμίσησα και υπεσχέθην εαυτώ εκδίκησιν. Και τηρών την υπόσχεσιν μου, ουδέν ευρωπαϊκόν τραπεζογραμμάτιον κατεσπαταλήθη απ’ εμού προς περαιτέρω συντήρησιν σου. Και κατέστης άπραγον τι και άεργον ως τη στιγμήν της τελικής σου απολύσεως.
Ύπαγε εις το πυρ το εξώτερον!

13 σχόλια:

  1. Η αδικία σε όλο της το μεγαλείο!!!!δεν δυνασαι αγαπητέ να εκστομισεις ούτε κουβέντα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (όπως άλλωστε για κανένα όχημα το οποίο είχε την ατυχία να είναι υπό την κατοχή ΣΟΥ)!Αν το δυσμοιρο και κατακαημενο όχημα είχε στόμα ούτε 30 σελίδες δεν θα έφταναν .....Τι να πρωτοθυμηθει το συμπαθεστατο όχημα !Είμαι σίγουρος πως ακόμα και στην κόλαση αν βρίσκεται πλάι στο FIESTA και συζητάνε,θεωρούν την κόλαση ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ μπροστά στις μέρες που πέρασαν μαζί ΣΟΥ!Ετσι είναι όμως η ζωή :ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργεθεντος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σύγγραμα αν και έχει δόσεις αλήθειας είναι βεβαίως χιουμοριστικό καθώς δεν φημίζομαι για την αγάπη μου προς τα τροχοφόρα. Πάντα τα αντιμετώπιζα ως περιουσία του δρόμου.
    Ήμουν σίγουρος 101% ότι θα στείλεις μήνυμα ένστασης και δεν διαψεύστηκα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κλεο, γελάω και ξαναγελάω!!!ρε φίλε 2 φορές θα σκοτωνόμασταν μια στην ολυμπιάδα και άλλη μια στο προβατά, έχω κάποιες άσχημες αναμνήσεις στο καρούλι σου και εύχομαι η τιμωρία του να μην τελειώσει ποτέ!!! άκου σε εκεί να θέλει εγκέφαλο,του είπε κανείς ότι το πήρες για να σκέφτεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο φιλος κλεομβροτος ανεκαθεν ελεγα οτι δεν πουλαει πνευμα..απεναντιας το κατεχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΙΠΑΘΈΣΤΑΤΟ... Από την πρώτη μέρα που στριμώχτηκα στα πίσω καθίσματα για την παρθενική μας βόλτα μαζί με δύο ακόμη ντερέκια τον δίμετρο lefterinio κ τον κατά τι χαμηλότερο Uki προκειμένου να απλώσει το κορμί της μά συμπαθέστατη σγουρομάλλα περίπου 1,67

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο DONTAX EXEI A-ΠΟ-ΛΥ-ΤΟ ΔΙΚΙΟ,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ENGLISH,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΜΙΑ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΚΟΥΚΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ Μ@@ΝΙ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ...ΟΞΩ ΠΟΥ@@Η ΑΠ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ,ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ,ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΗΞΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΝΟΙΑΖΕ,ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε η σγουρομάλλα το συμπάθησε και νομίζω ότι δικαίως βράζει στα καζάνια της κολάσεως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΑ ΠΑΠ@@@Α ΜΑΣ,ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να συμπαθησει ρε κλεο....αφού είχε καταντήσει πολυκατάστημα στρατιωτικού εξοπλισμού και ειδών για ψαροτουφεκο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλά ρε κλεο βάζεις την τότε κοπέλα να κάτσει μπροστά κυρία και έχεις τον δίμετρο lefterinio διπλωμένο πίσω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βασικά τίποτα δεν έχω ζήσει εγώ σ'αυτό.. Το μόνο που θυμάμαι είναι να είναι παρκαρισμένο-παρατημένο σε ένα σημείο απέναντι από το ΙΚΑ σε μια μικρή πλατέια για πάρα πολύ καιρό μέχρι που στο σήκωσαν, αν δεν κάνω λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΩΡΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Zozzefina είναι κάτι που ντρέπομαι (για τη σγουρομάλλα) αλλά η αλήθεια είναι ότι έγινε μόνο μια φορά και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι άλλοι. Δεν ήταν πάγια συνήθεια αλλά η εξαίρεση στον κανόνα.
    Dontax ναι έχεις δίκιο προείχε το ψάρεμα από την εμφάνιση, το ομολογώ.
    Uki κατανοώ την αγανάκτηση σου όμως σκεφτόμαστε εντελώς διαφορετικά όσον αφορά τη ρόδα.
    Lefterinio ναι αυτό αληθεύει είμαι όμως σίγουρος ότι τα λεφτά του πλειστηριασμού κάπου στην πορεία θα "σκαλώσουν". Η χώρα δε σώζεται.
    Vlado thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή