Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Κρίση στην πόλη των Σερρών

Τα τελευταία δύο χρόνια όλο και περισσότεροι μιλάνε για την οικονομική κρίση. Μάλιστα χαρακτηρισμοί όπως διεθνής κρίση ή οικονομική καταιγίδα ή δυσμενής οικονομική συγκυρία ή .... ακούγονται συνεχώς. Δυστυχώς ή ευτυχώς λόγω αρκετής επαγγελματικής δουλειάς και πίεσης η βόλτα στα σοκάκια των Σερρών τον τελευταίο καιρό ήταν περιορισμένη. Όμως τις εβδομάδες των διακοπών ύστερα από δυο νυχτερινές εξόδους και μια μεσημεριανή αντιλήφθηκα ότι η κρίση στις Σέρρες ή δεν υπάρχει ή υπάρχει και δεν την καταλαβαίνω. Πάντως σίγουρα  τα μπαράκια είτε μεσημέρι, είτε απόγευμα, είτε βράδυ είναι γεμάτα. Τί συμβαίνει τελικά? Η Σέρρες έχει κρίση? Η οι Σερραίοι ανεξάρτητως κρίσης τον καφέ και το ποτάκι δεν το χάνουν με τίποτα?  Αυτονόητο θεωρώ ότι υπάρχει κρίση! Απλά θα ήθελα αν γίνεται να σχολιάσετε το γεγονός πως αντί να προσπαθήσουμε για κάτι  καλύτερο, πολλοί πίνουν χαλαροί τα ποτάκια τους και ταυτόχρονα σχολιάζουν για την κρίση.   

5 σχόλια:

  1. Όσες φορές εξέθεσα τη γνώμη μου περί σερραίικου χαρακτηρίστηκα υπερβολικός. Εμμένω εντούτοις στην άποψη πως οι Σερραίοι είναι πολίτες ξιπασμένοι, αρχοντοχωριάτες στην πλειοψηφία τους που αρέσκονται σε τρυφηλότητες και όσο για το πραγματικό τους συμφέρον αγρό αγοράζουν. Αυτό είναι πανεύκολο να το εξακριβώσει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στην πόλη των Σερρών. Με χίλια ζόρια και μετά από 40 κύματα κατόρθωσε κάποιος δήμαρχος να πεζοδρομήσει την πλατεία. Και εννοείται πως αυτοί που κάποτε τον σκυλόβριζαν τώρα του φιλούνε τα πόδια. Αυτά τα λίγα τετραγωνικά πεζόδρομου είναι ο μόνος χώρος που κάποιος μπορεί να αισθανθεί ανθρώπινα σ' αυτή την πόλη του 2012...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την άλλη οι Σερραίοι σίγουρα είναι γλεντζέδες (η τρυφηλή ζωή που λέγαμε) αυτό όμως έχει και τα καλά του. Είναι αλήθεια πως ο Σερραίος και λίγα χρήματα να έχει θα διαθέσει κάποια απ' αυτά για την διασκέδαση του. Αυτό είναι καλό. Κακό είναι το "δήθεν" που κυκλοφορεί στους δρόμους των Σερρών κι αυτό δυστυχώς το έχουν πολλοί.

      Διαγραφή
  2. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΕΤΙΚΑ...Η ΚΡΙΣΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ WELLCOME ALITHIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...αντί να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο, πολλοί πίνουν χαλαροί τα ποτάκια τους και ταυτόχρονα σχολιάζουν για την κρίση..."Δεν πρόκειται περί σερραϊκού φαινομένου,αλλά ελληνικότατου πάππου προς πάππου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ είμαι κάπου στη μέση σε όλο αυτό.. Η αλήθεια είναι ότι τώρα το Πάσχα που βγήκα στη Σέρρες -και είχα καιρό να πάω- έπαθα αγοραφοβία... Δεν απολάμβανα καθόλου το καφέ μου γιατί κατέληγα να χαζέυω μανιωδώς το κόσμο που περνάει πάνω-κάτω, κόσμο που φυσικά δεν ήξερα καν. Από την άλλη όμως μου αρέσει που νιώθω ότι πηγαίνω στη Σέρρες και ξεφεύγω γιατί εκεί βγαίνει ο κόσμος έξω πολύ, γελάει, παρόλο που ξέρω ότι και εκεί έιναι δύσκολα και εκεί κλείνουν μαγαζιά, υπάρχουν περικοπές παντού και μεγάλη ανεργία.
    Προτιμώ μάλλον αυτού του είδους την αντίδραση, από τη διαρκή μιζέρια ορισμένων.. Η λήψη μέτρων θέλω να πιστέυω ότι θα έρθει με τον καιρό από όλους και από αυτούς με τα ποτάκια και των "μίζερων"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή