Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Χρόνια σου πολλά...

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον κόσμο του Colubra. Σαν σήμερα γεννήθηκε πριν από τριάντα κάτι χρόνια...



ο Λευτερίνιο για τον οποίο έχουμε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα.

Από πολύ μικρός συνειδητοποιεί την αποστροφή του για τα γράμματα τα οποία όπως θα αποδειχτεί αργότερα δεν τα έχει ανάγκη. Μεγαλώνει στην αλάνα της γειτονιάς του όπου διδάσκεται τους νόμους της Φυσικής γνωρίζοντας τους διά ζώσης. Γρήγορα θα μάθει περί δράσης και αντίδρασης, ενώ θα απορρίψει ως ανώφελο το μάθημα της Ιστορίας αποφασίζοντας να φτιάξει τη δική του.
Κατά τη διάρκεια της εφηβείας διακρίνεται στον αθλητισμό όπου επιδίδεται με ιδιαίτερο ζήλο. Αγαπητός και αποδεκτός από τον μαθητικό περίγυρο σκορπάει άφθονο γέλιο και κερδίζει τον σεβασμό επιδεικνύοντας έμφυτες αρετές, οι οποίες ούτε διδάσκονται σε βιβλία ούτε αποδεικνύεται η γνώση τους σε γραπτό διαγώνισμα.
Η ζωή η ίδια θα τον οδηγήσει από μόνη της στο δρόμο της αρετής ο οποίος θα είναι δύσβατος κακοτράχαλος και μονόδρομος. Στα λιγοστά σταυροδρόμια που θα συναντήσει, ποτέ δεν θα διαλέξει τον δρόμο της κακίας. Τίποτα δεν θα του χαριστεί, μόνος του θα δημιουργήσει αυτά που απλόχερα θα χαρίσει. Με αποκορύφωμα την δημιουργία ζωής όπου ο Λεφτερίνιο θα παραδώσει πλέον μαθήματα Βιολογίας και Χημείας.
Σε όλες τις δυσκολίες της ζωής θα σταθεί στο ύψος του αποκτώντας, παρά τη μετριοφροσύνη του, το δικαίωμα να κοιτάζει πολλούς «αφ’  υψηλού».
Αποδεικνύοντας με τη στάση ζωής του πως δεν χρειάζεται να σπουδάσει κάποιος Νομική για να γίνει σωστός και δίκαιος, μας επιβάλει να συμπεριλάβουμε στις ευχές μας για χρόνια πολλά την ευχή «παντού να σκορπίζει της γνώσης το φως και όλοι να λένε να ένας σοφός»!

19 σχόλια:

  1. Έβαλα αυτή τη τούρτα και καλά σαν γενέθλια τούρτα αλλά μου φαίνεται πολύ γαμήλια τούρτα!!! Συγγώμη... Έλπίζω να μην πάει χαμένη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 34 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ,ΠΑΡΑΔΟΣΗ,ΘΕΑΜΑ,ΔΟΞΑ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ,ΤΖΟΓΟΣ,ΕΛΠΙΔΑ,ΠΑΛΑΤΙΑ,ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ,GOSSIPS....KΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.... Ο LEFTERINIO ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ....ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΡΦΕ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟΙ Σ ΑΓΑΠΑΜΕ,Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ,ΕΣΥ ΚΟΠΕΛΙΑ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ,ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. * το κείμενο είναι ένα απόσταγμα από εμένα και τον κλεομβροτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!! ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ!!
    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΥΝΔΙΑΣ ΝΑ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Λευτερίνιο!

    Δεν αναγνωρίζω κανένα πρωθυπουργικό αξίωμα στο πρόσωπο σου, όπως και σε κανενός άλλου, καθώς αυτό θα σήμαινε άτυπη αναγνώριση του ψευδοκράτους της Ιστουνδίας. Ο όρος Ιστουνδία για μένα είναι γεωγραφικός προσδιορισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΟΖΖΕFΙΝΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!
    ΟΚ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Lefterinio χρόνια πολλά να τα εκατοστήσεις. Ο λαός σου σε ευγνωμονεί για τα 34 χρόνια που τον κρατάς υπερήφανο. Ακόμη κ από δω την μακρινή Μπέλιτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο για σένα Zozzefina μην προσπαθείς με γαμήλιες τούρτες να μας βάλεις στο τρυπάκι να σκεφτόμαστε το γάμο.Φαντάζομαι στο ράφι είσαι κ του λόγου σου. Εδώ στο colubra είμαστε ελεύθεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δίκιο έχεις allis γιατί αν το έβαλα από τώρα, το καλοκαίρι με τόσους γάμους τι θα βάλω????
    μάλλον το είδα και θόλωσα. Sorry!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χρόνια πολλά πρωθυπουργέ του ψευδοκράτους να είσαι γερός και δυνατός....Συμφωνώ με το φίλτατο horry οτι σήμερα πράγματι πρέπει να φωταγωγηθεί το ψευδοκράτος και θα προσθέσω οτι πρέπει να βγουν και σημαίες στα μπαλκόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΙΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΠΟΥΤ@@Α ΓΚΙΝΙΑ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. všechno nejlepší k narozeninám Láska, Adriana Sklenarikova (στα τσέχικα που τα ξέρεισ καλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλα ρε lefterinio χρόνια πολλα πολυχρονος ότι επιθυμείς!μωρή κουφαλα και με την σκλεναρικοβα ....... ΑΞΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή