Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Αποτελέσματα σφυγμομέτρησης


Ας δούμε τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης σχετικά με το βιοτικό επίπεδο των Colubrαίων. Νικολακόπουλος δεν είμαι αλλά μία ανάλυση του σχετικού γραφήματος θα την κάνω.

Με μια πρώτη ματιά καταλαβαίνουμε πως ένα μεγάλο ποσοστό, που αγγίζει σχεδόν το μισό των  Colubραίων ανήκει στην κατηγορία του προλεταριάτου.Το 44% συγκεκριμένα, δήλωσε πως ψωμολυσσάει. Η έκφραση αυτή βέβαια είναι λίγο υπερβολική, δεν παύει όμως να είναι ενδεικτική της κατάστασης. Νομίζω πως το συγκεκριμένο ποσοστό αντιστοιχεί στην ελληνική πραγματικότητα.
Ακολουθούν οι Μεσοαστοί οι οποίοι επηρεάστηκαν μεν από την κρίση, παρ' όλα αυτά αντέχουν. Αυτοί αποτελούν το 1/5 του πληθυσμού του Colubra. Και εδώ νομίζω ότι υπάρχει ταύτιση με την πραγματικότητα.
Προχωράμε παρακάτω και συναντάμε τις γυναίκες δηλητήριο. Εδώ δεν δύναμαι να μη χρησιμοποιήσω τη λαϊκή ρήση, "εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ....". Αυτό το 14% το μόνο που κατάλαβε γύρω του είναι πως οι τιμές στην αγορά γενικώς πέσανε και πολύ πιθανό είναι να είναι και χαρούμενες γι' αυτό. Νομίζω πως το ποσοστό αυτό αντικατοπτρίζει και το πραγματικό ποσοστό των γυναικών αυτού του είδους.
Παρακάτω έχουμε τρεις κατηγορίες κλεφτών οι οποίες συμπτωματικά είναι και ισάριθμες. Είναι οι ημεδαποί κλέφτες, οι αλλοδαποί κλέφτες και οι νόμιμοι κλέφτες ( νεόπλουτοι, παλαιόπλουτοι, βαθύπλουτοι... Η μπουρζουαζία δηλαδή). Αυτές οι κατηγορίες κλεφτών μοιράζονται  εξίσου το 1/5 του Colubrαϊκού πληθυσμού (21%) και αποτελούν καθεμιά ξεχωριστά το 7% του πληθυσμού.
Σε γενικές γραμμές νομίζω πως η σφυγμομέτρηση πέτυχε να απεικονίσει την ελληνική πραγματικότητα, παρ' όλα αυτά θα ήθελα και την άποψη σας.
Καλό θα ήταν να παραθέσω και μια πραγματική δημοσκόπηση την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ,ΘΕΛΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΔΩΝ,Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή