Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Συνταγή: Γέμιση για κοτόπουλο


ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ:
Ø  1κιλό κιμά 700gr μοσχάρι 300gr χοιρινό
Ø  2 μέτρια κρεμμύδια(ψιλοκομμένα)
Ø  1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
Ø  1 ποτήρι κρασί λευκό
Ø  2 σφηνάκια ρύζι
Ø  Ζωμό λαχανικών
Ø  Κουκουνάρι
Ø  4-5 δαμάσκηνα
Ø  Κάστανα
Ø  Αλάτι κ πιπέρι
Ø  1 καρότο ολόκληρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σοτάρουμε τον κιμά χωρίς λιπαρή ουσία προσθέτοντας αλάτι πιπέρι και μόλις στεγνώσει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί.Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί ρίχνουμε το ζωμό και τα 2 σφηνάκια ρύζι και σκεπάζουμε τα υλικά με το ζωμό μας προσθέτοντας ένα καρότο ολόκληρο όπου στο τέλος θα το αφαιρέσουμε και ένα φύλο δάφνης,το αφήνουμε να βράσει 40 με 50 λεπτά περίπου κ λίγο πριν τελειώσουν τα υγρά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα κ τα κάστανα.
ΣΑΛΤΣΑ:Για την σάλτσα χρειαζόμαστε ζωμό από την κοτα με κονιάκ ρεντουιρισμενο  και δεμένο με κορν φλαουερ ή ομπερ μανιε ή μπορουμε να κάνουμε κ Ρου.
*Μπορούμε να κάνουμε μια αλοιφή από μελί και κρασί για τη πέτσα πριν την βάλουμε στο φούρνο.
*Στη κότα μπορούμε να βάλουμε λίγο βουτυράκι μέσα από την πέτσα της κότας.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

3 σχόλια:

  1. Για να την πετύχεις αυτήν την συνταγή πρέπει να σαι τουλάχιστον επαγγελματίας chef!Εγώ θα βράσω δύο αβγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ENAΣ ΤΑΓΑΡΑΣ ΕΠΟΠ ΕΙΣΑΙ,ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή